Műszaki tájékoztató

Az épület megközelítése gépkocsival automata kertkapun, gyalogosan az épület északnyugati homlokzata felől, oldalról lehetséges. A szabadba nyíló, modern üvegfelületekkel kialakított lépcsőházból lépcsőn, illetve 6 személyes lifttel juthatunk fel a lakószintekre, és le a garázsba. A garázslejáró fűtött, ami a téli közlekedést megkönnyíti.

Az épület külső architektúráját tiszta, szép formák, változatos felületképző anyagok jellemzik, sok üvegfelület, tágas teraszok.


A lakások leírása, szerkezetek

Ajtók-Ablakok:
A zárt lépcsőházból nyíló lakásbejárati ajtók maximálisan megfelelnek a biztonsági, hő, hang, és tűzállósági követelményeknek. Az ablakok 6 légkamrás műanyagból készültek, külső felületük antracit fóliával bevont, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel . A lakóhelyiségek ablakai redőnydobozokkal ellátottak, amelyekben helyet kaptak az antracit alumíniumredőnyök. A belső ajtók utólag szerelt, fa megjelenést biztosító, fólia felületű, faforgács betétes, átfogó tokos ajtók, színválasztással.

Burkolatok:
A hidegpadlós helyiségek padlója, és falburkolata kerámialap ( 5000Ft / m2 ), a szobák választható melegburkolattal ( 5000Ft / m2 ) burkoltak. A földszinti teraszok járófelülete térkő kivitelű, az erkélyek fagyálló, csúszásmentesített kerámia burkolatot kapnak. Az épület homlokzata nagyrészt törtfehér színű, hőszigetelő vakolattal, egyes részeken noche mészkővel, és antracit kőburkolattal díszített. A homlokzaton lévő mészkő színei : fehér, antracit, noche. Az erkélykorlátokat az edzett üvegek teszik hangulatossá.

Gépészet:
A fűtést, és a melegvízellátást a gépházteremben elhelyezett kazánok ( kaszkád rendszerű ), és a tetőn elhelyezett napkollektorok biztosítják. A lakásokban ez a gáz nem kerül bevezetésre. Természetesen minden fűtőtestet / VOGEL / automata termosztátos szeleppel látunk el. A lakások egyedi vízmérőórával és hőmennyiségmérővel ellátottak. A lakásokban a FŰTÉST-HŰTÉST termosztát szabályozza, és vezérli. / REHAU fűtőrendszer / A hűtés, és a fűtésrásegítés víz-levegő hőszivattyú segítségével történik. A konyhai szagelszívók, és a fürdőszobák, WC-k központi elszívórendszerre vannak bekötve. Az épület központi vízlágyító, és szűrő rendszerrel felszerelt, a tökéletes vízminőség érdekében.

Berendezések:
A fürdőszobák padlófűtéssel, és törölközőszárítós radiátorral ellátottak, hogy kényelmesebb érzést biztosítsunk. Az fürdőszobák felszereltsége: mosdó, WC, mosógép csatlakozás, beépített kád, vagy zuhanyfülke. A külön WC-k beépített / VIEGA / víztakarékos, nyomópaneles, fehér szaniterekkel felszereltek.

Elektromos berendezések:
A fürdőszobákban, és a természetes fénnyel nem rendelkező helyiségekben fali, vagy mennyezeti lámpatestek, a teraszokon, loggiában a kompakt fénycsöves lámpák biztosítják a megvilágítást. A szobákban TV, és internet aljzat kerül elhelyezésre. A lakások mozgásérzékelős riasztórendszerrel szereltek. A kaputelefon nyitja a Mikes Kelemen utcai személybejárati kaput, és a lépcsőház ajtót.

Kertépítés:
A kert parkosítottan, automata öntözőrendszerrel kerül átadásra.


Ez a ház az új minősítések szerint megkapja az AA+ energetikai tanusítványt.